Żeberka z młodą kapustą

2016-06-09
Żeberka z młodą kapustą


Składniki

Sposób przygotowania

  1. Żeberka kroimy na pojedyncze kostki.
  2. Czosnek rozcieramy z łyżką soli. Dokładnie nacieramy mięso, przykrywamy i odstawiamy na noc.
  3. Żeberka wykładamy na dużą patelnię i smażymy, początkowo na wolnym ogniu, tak aby wytopił się tłuszcz.
  4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do żeberek, smażymy do ładnego zezłocenia.
  5. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem oraz sola.
  6. Kapustę kroimy, oprószamy solą i mieszamy. Przekładamy do dużego naczynia żaroodpornego.
  7. Rozgrzewamy piekarnik do 170 stopni C.
  8. Do kapusty dodajemy podsmażone żeberka. Mieszamy i wstawiamy do piekarnika.
  9. Pieczemy około 2 godziny. W międzyczasie mieszamy delikatnie, aby smaki przeszły równomiernie. 

Sposób podania

Żeberka z młodą kapustą możesz podać z chlebem, ziemniakami lub ulubioną kaszą.

Pokaż więcej wpisów z Czerwiec 2016
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel