Surówka prowansalska z kapusty

2018-07-02
Surówka prowansalska z kapusty
Surówka prowansalska z kapusty 

Przepis przygotowała p. Agnieszka Chęcińska-Moser 

Składniki/ 6 osób:


Przygotowanie:
 
Namoczyć rodzynki w letniej wodzie. Kapusty oczyścić z zewnętrznych liści, umyć i poszatkować. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko umyć, obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wymieszać dokładnie kapusty, jabłko, marchew i odsączone rodzynki. Dodać jogurt, przyprawić solą i pieprzem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Ostawić na 15 minut. Tuż przed podaniem, posypać siekanym szczypiorkiem lub pietruszką. 

Agnieszka Chęcińska-Moser 
Jest doktorem nauk biomedycznych, biologiem molekularnym i szefem kuchni. Prace doktorska obroniła na Wolnym Uniwersytecie w Amsterdamie, następnie odbyła kilka staży podoktorskich z diagnostyki i leczenia nowotworów w USA, Hiszpanii i Belgii. Uzyskała dyplom mistrzowski w prestiżowej szkole sztuk kulinarnych Le Cordon Bleu w Paryżu. Specjalizuje się w zakresie żywienia molekularnego w zdrowiu i w chorobie. Interesuje się psychologią, historią sztuki kulinarnej i śpiewem klasycznym. Mieszka w Paryżu. 
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2018
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel