Pstrąg pieczony z czosnkiem i tymiankiem

2016-07-05
Pstrąg pieczony z czosnkiem i tymiankiem
Pstrąg pieczony na grillu

Przepyszne pstrągi z grilla. Nadziewane farszem ze świeżego masła, czosnku i tymianku. Niesamowicie aromatyczne, proste do przygotowania z pewnością urozmaicą biesiadowanie przy grillu. 

Pstrągi można podać ze świeżym chlebem oraz ulubioną surówką.

SKŁADNIKI:

  • pstrągi
  • 3 łyżki masła
  • 1 płaska łyżka soli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • świeży tymianek, kilka gałązek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Ryby oczyść i opłucz. Dokładnie wytrzyj ręcznikiem papierowym.
  2. Ryby ponacinaj pod skosem, tak jak na zdjęciu. Natrzyj solą, również wewnątrz i w nacięciach.
  3. Czosnek rozetrzyj ze szczyptą soli i wymieszaj z masłem oraz łyżeczką listków tymianku.
  4. Piecz na grillu z obu stron do ładnego zrumienienia skórki.

Rybę możesz też zawinąć w folię i w ten sposób upiec przygotowane pakieciki. Możesz też przygotować w piekarniku używając funkcję grill.


Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2016
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel