Bułeczki orkiszowe z serem i ziołami

2018-07-10
Bułeczki orkiszowe z serem i ziołami

SKŁADNIKI NA BUŁECZKI:

DODATKOWO:


PRZYGOTOWANIE:

  1. Wszystkie składniki wymieszaj robotem z końcówką do wyrabiania ciasta drożdżowego lub wyrób ręcznie na gładkie elastyczne ciasto.
  2. Odstaw na pół godziny i ponownie krótko wyrób.
  3. Ciasto podziel na 6-8 części, z każdej uformuj kulę. Ułóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy bułkami zostaw odstępy. Przykryj czystą ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  4. Ser pokrój na kawałki. Spodem kieliszka zrób wgłębienie na środku każdej bułeczki. Do wgłębień wyłóż ser, posyp ziołami.
  5. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz 20-30 minut do ładnego zarumienienia.
  6. Bułeczki najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Możesz podać je z ketchupem.
Pokaż więcej wpisów z Lipiec 2018
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixelpixel